Zapisz się na newsletter i pobierz darmowe dwa dni diety przeciwzapalnej
Strefa wiedzy
Łosoś w pistacjach z pieczonymi pomidorami

To bardzo prosty w przygotowaniu łosoś w wersji Low-Carb z pistacjami i zieloną sałatką świetnie sprawdzi się np. dla osób z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej. Przygotowanie to max 25-30 minut obejmując już pieczenie. Sprawdź koniecznie to połączenie! 🙂
SKŁADNIKI:
- Łosoś świeży 150g
- Pomidorki koktajlowe 15-20 szt.
- Mix sałat 3 x garść
- Cytryna 1/3 szt.
- Pistacje 15g
- Oliwa z oliwek 15 ml
- Pieprz, sól
- Posiekaj garść pistacji, następnie przygotuj nieduży filet łososia, obtocz go w odrobinie oliwy z oliwek, soli, pieprzu
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kilka gałązek pomidorów ( skrop je delikatnie oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem ) oraz łososia, piecz ok. 15-20 min.
- W tym czasie przygotuj ulubioną sałatę, wymieszaj ją z oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem, wyłóż na talerz.
- Dodaj upieczony filet oraz pomidory, wierzch ryby posyp kruszonymi pistacjami. Możesz dodatkowo skropić łososia cytryną, smacznego!
